• Hoogspanningsnetten gekoppeld
 • Hoogspanningsnetten gekoppeld
 • Hoogspanningsnetten gekoppeld

Hoogspanningsnetten gekoppeld

24 januari 2017

In de regio Doetinchem verzorgt Electron voor Reddyn/TennT TSO de verbinding tussen de bestaande 150 kV lijnen met de nieuwe hoogspanningsverbinding. Voor de lijnen vanuit Ulft en Dale is vanaf Doetinchem een kabelverbinding aangelegd naar het onderstation Langerak. Net voor dat station sluit de kabel aan op de nieuwe 380 kV lijn en gaan beide verbindingen bovengronds verder. Het ondergrondse deel van 2,2 km is nagenoeg gereed.

Ook de bestaande lijnen Langerak-Nijmegen en Langerak-Zevenaar zijn met ondergrondse verbindingen aangehaakt op de nieuwe lijn met een kabeltracé van 3,9 km. Dit tracé is inmiddels in bedrijf genomen en de oude masten zijn verwijderd.

In de loop van 2017 volgt in Oude IJsselstreek nog een 1,3 km lange kabelverbinding van een nieuwe combimast naar een mast in de bestaande lijn. In dezelfde gemeente heeft A.Hak Electron ook een tijdelijke verbinding van 350 m aangelegd. De boringen in het project zijn uitgevoerd door A.Hak Drillcon. A.Hak-bedrijf Tjaden verzorgde de bemaling.

 • nieuws

  Hoogspanningsnetten gekoppeld Hoogspanningsnetten gekoppeld

  Hoogspanningsnetten gekoppeld

  Nederland krijgt een vierde 380 kV verbinding met Duitsland. Als onderdeel van dit project realiseert A.Hak Electron in Oost-Nederland de koppeling tussen deze nieuwe en twee bestaande 150 kV verbindingen.

 • projecten

  Aansluiting centrale Diemen Aansluiting centrale Diemen

  Aansluiting centrale Diemen

  In Diemen heeft A.Hak Electron de elektriciteitscentrale van Nuon (Vattenfall) aan het bestaande netwerk gekoppeld.

 • projecten

  Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle

  Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle

  Montage van hogetemperatuurgeleiders in de 110 kV verbinding Harculo - Zwolle Sekdoorn

 • nieuws

  Winnaar ISTT No-Dig Award 2016 Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

  Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

  A.Hak Leidingbouw wint ISTT No Dig Award 2016 in de categorie Renoveringsprojecten met het unieke pijp-in-pijp project voor NAM.