• Intense veiligheidstraining

Intense veiligheidstraining

14 augustus 2014

Als onderdeel van ons voortdurende streven om veiligheidsbewustzijn hoog op de agenda te houden, volgden leidinggevenden van A.Hak Electron een training bij Intense.

‘Uit onderzoek blijkt dat ongevallen en incidenten vaak worden veroorzaakt door menselijk gedrag. Mensen reageren niet adequaat op een onveilige situatie, handelen niet conform de procedures of signaleren onveilig gedrag wel, maar laten het na om een collega hierop aan te spreken’, stelt hoofd bedrijfsbureau Giuseppe Pluchino. Tijdens de training veiligheidsbewustzijn voor MT en leidinggevenden werd met praktijkoefeningen gewerkt die iedereen uit zijn dagelijkse routine haalden. Tijdens het uitvoeren van deze oefeningen werden de deelnemers geobserveerd.

‘In principe werden we geconfronteerd met ons eigen gedrag. Het was erg mooi om te zien dat de deelnemers inzagen welke invloed hun gedrag heeft op de individuele prestatie, de groepsdynamiek en de veiligheid in het algemeen’, aldus Pluchino.

De bevindingen en inzichten van de training werden in individuele gesprekken geëvalueerd. In een afsluitende sessie benoemde de groep een aantal actiepunten die A.Hak Electron op korte termijn uit kan voeren om de veiligheidscultuur naar een nog hoger niveau te tillen.

 • nieuws

  Hoogspanningsnetten gekoppeld Hoogspanningsnetten gekoppeld

  Hoogspanningsnetten gekoppeld

  Nederland krijgt een vierde 380 kV verbinding met Duitsland. Als onderdeel van dit project realiseert A.Hak Electron in Oost-Nederland de koppeling tussen deze nieuwe en twee bestaande 150 kV verbindingen.

 • projecten

  Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle

  Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle

  Montage van hogetemperatuurgeleiders in de 110 kV verbinding Harculo - Zwolle Sekdoorn

 • projecten

  Saneren schakelinstallaties Saneren schakelinstallaties

  Saneren schakelinstallaties

  Omleggen en saneren van bestaande oliedrukkabels naar twee nieuwe schakelstations.

 • nieuws

  Winnaar ISTT No-Dig Award 2016 Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

  Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

  A.Hak Leidingbouw wint ISTT No Dig Award 2016 in de categorie Renoveringsprojecten met het unieke pijp-in-pijp project voor NAM.