• Rijnmond weer op spanning
 • Rijnmond weer op spanning
 • Rijnmond weer op spanning

Rijnmond weer op spanning

18 maart 2014

In de regio Rijnmond werd meerdere keren een beroep gedaan op A.Hak Electron. Bijvoorbeeld ‘op’ Rotterdam-Zuid , dat de afgelopen jaren als gevolg van netwerkproblemen regelmatig met flinke stroomstoringen te kampen had. Opdrachtgever Stedin besloot daarom tot de aanleg van een aantal nieuwe verbindingen.

In november 2013 startte het werk aan een nieuwe 25kV verbinding onder de Waalhaven. De hoogspanningskabels gaan in twee tracés van het hoogspanningstation aan de Waalhavenweg naar het station aan de Waalhaven Oostzijde, een afstand van circa 4,5 km. De medewerkers van A.Hak Electron legden één kabel door tot onder de Waalhaven Noordzijde om de voeding van Rotterdam-Zuid bij eventuele calamiteiten over te kunnen nemen.

Het tweede gedeelte van de opdracht bestond uit de aanleg van twee 23 kV circuits tussen het tijdelijke 23kV station bij het hoogspanningsstation aan de Waalhavenweg naar het toekomstige boosterstation aan de Groene Kruisweg in Rotterdam.

Het boosterstation is nodig voor de aanleg van het warmtenet in Rotterdam-Zuid, waardoor bewoners en bedrijven gebruik kunnen maken van de restwarmte van de industrie in de Botlek. A.Hak Drillcon voerde vier horizontaal gestuurde boringen uit. Secuur werk, want er liggen ter plekke al heel veel kabels en leidingen in de grond, de tijdsdruk is hoog en de wet- en regelgeving in het drukbezette havengebied is streng en complex. De oplevering vond plaats in februari 2014.

 • nieuws

  Hoogspanningsnetten gekoppeld Hoogspanningsnetten gekoppeld

  Hoogspanningsnetten gekoppeld

  Nederland krijgt een vierde 380 kV verbinding met Duitsland. Als onderdeel van dit project realiseert A.Hak Electron in Oost-Nederland de koppeling tussen deze nieuwe en twee bestaande 150 kV verbindingen.

 • projecten

  Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle

  Hogetemperatuurgeleiders Harculo - Zwolle

  Montage van hogetemperatuurgeleiders in de 110 kV verbinding Harculo - Zwolle Sekdoorn

 • projecten

  Aansluiting centrale Diemen Aansluiting centrale Diemen

  Aansluiting centrale Diemen

  In Diemen heeft A.Hak Electron de elektriciteitscentrale van Nuon (Vattenfall) aan het bestaande netwerk gekoppeld.

 • projecten

  Saneren schakelinstallaties Saneren schakelinstallaties

  Saneren schakelinstallaties

  Omleggen en saneren van bestaande oliedrukkabels naar twee nieuwe schakelstations.